Capitala Marii Britanii, Londra

Londra este una dintre capitalele istorice ce abunda in obiective turistice. A fost si ramane mereu in topul celor mei vizitate orase din intreaga lume. Londra merita vizitata in orice perioada a anului deoarece este un oras plin de istorie si de atractii turistice.

Principalele puncte de interes din capitala Angliei sunt Big Ben, Westminster Abbey, Palatul Buckingham, Catedrala Sf. Paul si Turnul Londrei. Spatiile verzi ale Londrei sunt foarte apreciate si daca veti intra vara in St. James Park veti intalni la fiecare pas englezi care citesc ziarul pe iarba sau care pur si simplu stau tolaniti la soare. In Londra puteti sa petreceti zile intregi la cumparaturi, la Harrods daca aveti dare de mana sau pe Oxford Street, daca vreti sa traiti o experineta de shopping cosmopolita.

Pub-urile, restaurantele si cluburile de noapte cu atmosfera trepidanta constituie alte motive pentru care o excursie la Londra nu trebuie sa va lipseasca din palmares. Odata ajunsi aici mergeti si la Observatorul Regal din Greenwich pentru a va intersecta cu meridianul zero.

Big Ben este unul dintre cele mai importante obiective turistice in Londra, devenind aproape o emblema a capitalei britanice. Big Ben arata de-a dreptul incantator noaptea cand fatada si cesurile de pe fiecare fata sunt iluminate.

Londra 1 Capitala Marii Britanii, Londra

London Eye este un simbol al capitalei Marii Britanii si un obiectiv foarte important vizitat de multe sute de mii de turisti anual. Desi este o atractie relativ noua, a reusit in scurt timp sa devina foarte populara atat printre localnici cat si printre turistii straini care nu rateaza ocazia unor imagini panoramice deosebite.

Palatul Buckingham (Buckingham Palace) este resedinta oficiala din Londra a suveranului Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord si a fost deschis pentru prima pentru publicul larg in anul 1993. Intrarea la Palatul Buckingham se face prin Curtea Ambasadorilor de pe strada Buckingham Palace.

Casele Parlamentului – Parlamentul este o cladire impunatoare de pe malul Tamisei si un obiectiv turistic important in Londra cunoscut si sub numele de Palatul Westminster.

Turistii ce aleg sa viziteze muzeul figurilor de ceara Madame Tussauds trebuie sa fie pregatiti sa dea frau liber emotiilor si sa fie pregatiti sa intre in lumea vedetelor si a personajelor celebre. Faima si grandoarea pot fi simtite pe viu in sectiunea Blush, frica in Camera Groazei si momente de distractie maxima pot traite in Planetarium.

Londra 2 Capitala Marii Britanii, Londra

Acum mai bine de 100 de ani, in epoca Victoriana a fost construit Tower Bridge care a devenit unul dintre cele mai importante si cunoscute obiective turistice din Londra. Pasaje pietonale au fost facut pentru a permite oamenilor sa traverseze Tamisa in timp ce podul poate fi ridicat pentru a permite vapoarelor mari sa treaca. Astazi, pasajele pietonale servesc drept galerii de unde poate fi admirata panorama peste Tamisa; una dintre cele mai incantatoare privelisti ale Londrei, un oras al carui colorit este intr-o permanenta schimbare.

Acestea sunt doar cateva din multimea de obiective turistice ce pot fi vizitate in Londra. Pe langa acestea mai mentionam o serie de obiective care nu trebuie ratate si care va vor uimi intr-o maniera foarte placuta:

  • British Museum
  • Kensington Palace
  • Trafalgar Square
  • Tower of London
  • National Gallery
  • Westminster Abbey
  • St. Paul’s Cathedral
  • St. James’s Park
  • Hyde Park
share small Capitala Marii Britanii, Londra