Chamonix-Mont-Blanc

Chamonix-Mont-Blanc este o faimoasta statiune de iarna situata la poalele celui mai inalt varf al Alpilor, Mont Blanc. Statiunea se extinde 23km de-a lungul Vallee de chamonix, intre Les Houches si Argentiere si include si statiunile mai mici Les Bossons, Les Praz de Chamonix, Les Tines si Argentiere. Chamonix-Mont-Blanc este legata de Courmayeur din Italia prin tunelul prin Mont Blanc, iar de Martigny din Elvetia prin cale ferata si sosea.

Chamonix imbina frumusetea peisajului cu cele mai bune facilitati de schi din lume. Acesta nu este tocmai locul potrivit pentru incepatori, insa avansatii si cei de nivel mediu pot profita la maximde provocarile acestei statiuni. Una dintre cele mai lungi piste din lume este Valle Blanche, insa pentru a ajunge sus trebuie sa aveti un ghid si sa urcati ajutati de franghii.

Chamonix 2 Chamonix Mont Blanc

Obiective turistice Chamonix :

  • Aiguille Du Midi, una dintre cele mai inalte telecabine din lume. Incepe la altitudinea de 1035m si ajunge pana la uimitoarea inaltime de 3810m. De la baza pana la varf are cea mai mare ascensiune verticala din lume. Chiar si in mijlocul verii temperatura poate fi foarte rece.
  • Telefericul Bellevue, care va ofera alte panorame splendide ale vaii Chamonix, cu Mont Blanc pe o parte si Brevent pe cealalta.
  • Mer de Glace, care este cel mai mare ghetar din Europa.
  • Telecabina Brevent, ce va ofera cele mai frumoase panorame ale masivului Mont Blanc.
share small Chamonix Mont Blanc