Conditii calatorie Mexic

Conditii de intrare si regim de sedere

Cetatenii romani detinatori de pasapoarte simple/ simple electronice valabile, care doresc sa intre, sa tranziteze, sa ramana sau sa iasa de pe teritoriul mexican, nu au nevoie de viza pentru o perioada de maximum 180 de zile, In functie de decizia autoritatilor de frontiera mexicane.

Atentie: Recomandam cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca In Mexic In scop turistic sa evite folosirea pasapoartelor temporare. Pentru mai multe informatii, va recomandam sa consultati pliantul Sfaturi utile pentru calatoriile In Mexic.

Daca doriti sa calatoriti In Mexic In scop turistic, puteti sa intrati si sa iesiti din aceasta tara prin oricare din punctele de frontiera, cu respectarea dispozitiilor legale mexicane. Daca doriti sa ramaneti In Mexic o perioada mai mare de 180 de zile calendaristice sau sa munciti In aceasta tara trebuie sa obtineti In prealabil aprobarea Institutului National de Migratie din Mexic. In cazul In care doriti sa munciti In Mexic, formalitatile se deruleaza Intre angajatorul dumneavoastra din Romania si Institutului National de Migratie din Mexic.

Autoritatile mexicane isi rezerva dreptul de a refuza intrarea, sederea sau iesirea de pe teritoriul national a cetatenilor romani care ar putea pune In pericol siguranta nationala, ordinea si morala publica, care nu dispun de mijloace financiare suficiente sau care nu pot demonstra ca au asigurate conditiile pentru o sedere temporara, sau orice alt motiv care nu este conform cu legislatia mexicana. Atentie! In cazul cetatenilor romani care activeaza In domeniul drepturilor omului si doresc sa calatoreasca In Mexic In scopul desfasurarii activitati In acest domeniu, precizam ca legislatia mexicana impune obtinerea unei vize speciale. Va recomandam sa declarati autoritatilor mexicane care este scopul vizitei, inclusiv traseul pe care doriti sa-l efectuati.

Recomandari
Pentru a se evita refuzul intrarii In Mexic, va recomandam:

 • sa detineti pasaport cu valabilitate minima de Inca 6 luni de la data iesirii de pe teritoriul mexican
 • sa detineti bilet de calatorie pentru reIntoarcerea In Romania sau In tara In care domiciliati
 • sa demonstrati ca beneficiati de servicii turistice achitate anticipat sau ca detineti resurse financiare suficiente pentru perioada sederii
 • sa detineti asigurare medicala valabila pe Intreaga perioada a sederii In Mexic
 • sa faceti dovada asigurarii conditiilor de cazare

In situatia In care sunteti cazati de o persoana fizica, sa fiti In posesia invitatiei de la un cetatean mexican sau roman stabilit In Mexic, prin care se asigura cazarea si acoperirea cheltuielilor de sejur In perioada sederii pe teritoriul national.

Pentru verificarea conditiilor particulare de obtinere a vizelor si de intrare prevazute de legislatia nationala mexicana, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile mexicane:

 • Ministerul Afacerilor Externe al Statelor Unite Mexicane (http://www.sre.gob.mx/)
 • Ambasada Statelor Unite Mexicane In Romania (http://www.embamex.ro/)

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care intentioneaza sa ramana pentru o perioada Indelungata pe teritoriul acestui stat sa se adreseze misiunii diplomatice a Romaniei si sa Isi anunte prezenta In regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati In situatii de urgenta.

Amenintari teroriste

In Mexic riscul atentatelor teroriste este scazut. Cu toate acestea, trebuie sa aveti In vedere riscurile globale pe care fenomenul terorist le poate produce oriunde In lume. Atunci cand calatoriti In Mexic va recomandam sa urmariti In permanenta anunturile si recomandarile facute de autoritatile mexicane si sa accesati periodic pagina web a Ministerului roman al Afacerilor Externe.

Siguranta si criminalitate

In Mexic fenomenul infractional este foarte frecvent. Cele mai raspandite infractiuni sunt furturile de documente, bani, carti de credit si de debit, alte bunuri (de cele mai multe ori cu violenta), sechestrarile de persoane, traficul de droguri si de persoane, mai ales cu intentia de a trece frontiera de nord catre SUA. Retelele de traficanti de persoane care opereaza In Mexic sunt, de regula, combinate cu diverse grupuri criminale ce activeaza In aceasta tara si care Ii jefuiesc, iar adesea, Ii lichideaza pe imigranti.

In cazul furturilor, exista riscul ca faptuitorii sa fie Inarmati. S-au Inregistrat cazuri frecvente de asasinate ale persoanelor jefuite, atunci cand acestea au opus rezistenta. Atunci cand vizitati Mexicul trebuie sa adoptati masuri de precautie:

 • evitati circulatia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstratiile si deplasarea in zone izolate ale tarii
 • schimbati banii / valuta la casele de schimb sau la banci
 • nu va implicati in cumpararea, consumul sau traficul de droguri
 • nu purtati obiecte de valoare, sume mari de bani si mai mult de o carte de credit. Pentru pastrare, hotelurile ofera casete de depozitare a valorilor
 • trebuie sa evitati ofertele turistice neorganizate (ghizi, Insotitori etc.)
 • nu consumati bauturi alcoolice pe strada
 • recomandam consumul apei imbuteliate, cumparata din magazine; apa de la reteaua de alimentare a oraselor trebuie filtrata
 • nu este recomandabil consumul alimentelor In punctele ambulante de pe strada, In ciuda ofertei abundente, mai ales In zonele turistice

In perioadele mai secetoase, nivelul de contaminare atmosferica poate produce iritarea ochilor, a nasului sau gatului. In acest caz, va recomandam evitarea sederii indelungate in aer liber. In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, va recomandam contactarea celui mai apropiat birou al politiei. In cazul pierderii pasaportului romanesc, va recomandam sesizarea atat a biroului local de politie cat si a Ambasadei Romaniei In Statele Unite Mexicane, care poate acorda asistenta consulara In conditiile prevazute de lege.

Sistemul medical

Incheiati o asigurare de calatorie, medicala si de viata! Verificati daca asigurarea pe care ati Incheiat-o In Romania are acoperire In Mexic. Solicitati companiei de asigurari din Romania numele firmei mexicane de asigurari corespondente si numele spitalelor mexicane la care va puteti adresa In caz de necesitate. Serviciile medicale oferite in marea majoritate a regiunilor Mexicului sunt de calitate dar trebuie deseori platite inainte.

Nu exista vaccinuri obligatorii, In afara celui Impotriva febrei galbene pentru persoane care vin din zone atinse de aceasta boala. Inainte de plecare este preferabila vaccinarea Impotriva tetanosului, poliomielitei, defteriei, febrei tifoide si hepatitei A si B. Pentru informatii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, va recomandam sa va adresati Institutului National de Sanatate Publica – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Conditii privind traficul auto

Mexicul este o tara cu o infrastructura moderna de sosele si autostrazi cu o stare generala a drumurilor foarte buna. Pentru excursiile In zonele muntoase si desertice din nord se recomanda folosirea unui autoturism de teren. In Mexico este obligatorie respectarea zilelor de alternanta fixate In functie de numarul de Inmatriculare. Autorurismele Inmatriculate In strainatate nu pot circula In Districtul Federal in zilele de vineri.

Permisul de conducere

Permisul de conducere romanesc este recunoscut de autoritatile mexicane.

Informatii pentru cazurile de accident de circulatie

In cazul unui accident de circulatie contactati imediat politia si asteptati sosirea acesteia. Contactati, de asemenea, si societatea de asigurari pentru Intocmirea constatarii de accident. Daca accidentul este grav, nu deplasati autoturismele decat cu acordul politiei. In anumite situatii, conducatorii auto pot fi pusi la dispozitia justitiei pana la terminarea anchetei.

Utilizarea cartilor de credit

In Mexic sunt acceptate cartile de credit si sistemele de plata cunoscute pe plan international.

Reglementari vamale

Pot fi introduse In Mexic lucruri personale (aparatul de fotografiat sau camera de filmat, aparatul de ras electric, uscator de par, telefonul celular si laptopul personal, radio portabil, carti, reviste, care nu se pot comercializa), 200 tigarete sau 25 trabuce, 3 litri de bauturi alcoolice. Sumele care depasesc 10.000 USD (sau echivalentul In alte valute), fie In numerar, fie In cecuri la purtator, trebuie declarate la intrarea In Mexic. La iesire, sumele care depasesc 10.000 USD (sau echivalentul In alte valute), pot fi scoase numai daca au fost declarate la intrare. Pentru obiectele care nu sunt considerate a fi personale si a caror valoare nu depaseste echivalentul a 1.000 USD, se platesc taxele vamale aferente categoriei de bunuri.

Este interzis importul (introducerea) de droguri, substante psihotrope, produse hemoderivate, arme, diverse substante chimice (insecticide), anumite specii de pesti si animale vii, obiecte arheologice, etc.

Regimul medicamentelor

Turistii pot avea asupra lor medicamente pentru uz strict personal.

Regimul animalelor de companie

Animalele de companie pot fi introduse In Mexic numai In baza unui permis special si cu documente care demonstreaza efectuarea unor vaccinuri specifice. Pentru informatii suplimentare recomandam consultarea Ambasadei Statelor Unite Mexicane din Bucuresti.

share small Conditii calatorie Mexic