Corfu, cea mai frumoasa insula din Grecia

Corfu este o insula a Greciei, in Marea Ionica, aproape de coasta albaneza, de care este despartita printr-o o stramtoare cu o latime de 3 pana la 25 de km. Fara nici o indoiala, se poate spune despre Corfu ca este o insula a carei identitate multiculturala isi are radacinile intr-un trecut mitic ce forfoteste de evenimente istorice : pozitionarea arheologica a castelelor asezate in puncte strategice, de-a lungul insulei, trimit cu gandul la un trecut zbuciumat de batalii purtate de un popor mic dar curajos, de un popor care si-a aparat identitatea de cei care vroiau sa i-o rapeasca.

Capitala Corfului este numita tot Corfu si este portul principal; este cel mai mare oras al ionienilor si unul dintre cele mai frumoase orase grecesti. Construit intre doua fortarete si plin de superbe cladiri italiene si franceze, biserici bizantine si parcuri pline cu flori, orasul Corfu este o adevarata bijuterie plina de farmece si frumuseti nenumarate.

Corfu 1 Corfu, cea mai frumoasa insula din Grecia

De va fi sa va hotarati sa vizitati Corfu, pregatiti-va pentru calatoria vietii voastre. Eliberati-va de toate inhibitiile si contopiti-va cu clima mediteraneana, atat de blanda iarna si atat de racoritoare vara. Asigurati-va ca va incepeti acest periplu imaginar in trecut cu Palatul construit de pe vremea Imparatesei Elisabeta a Austriei si apoi aruncati zarurile norocului in cazinoul ridicat din si pe ruinele trecutului.

Una dintre cele mai apreciate atractii turistice din Corfu este Manastirea Moni Theotokou. Lacasul se afla pe coasta de vest a insulei Corfu, in statiunea Paleokastritsa. Desi este cunoscuta inca din secolul XIII, cladirea actuala a fost ridicata in secolul XVIII si contine picturi detaliate ale Judecatii de Apoi.

Centrul vechi din orasul Corfu este incantator si ofera turistilor ocazia de a admira cateva atractii istorice. Deseori, in centru are loc Festivalul Venetian. Strazile sunt construite in stilul labirint si se numesc “kantounia”. Citadela Venetiana este unul din punctele forte ale Centrului Vechi, de aici putandu-se admira Golful Garitsa.

Corfu 2 Corfu, cea mai frumoasa insula din Grecia

In apropiere de Citadela Venetiana se afla o piata frumoasa, impartita in 2 parti: Piata Superioara (Ano Platei) si Piata Inferioara (Kato Plateia). Cunoscuta ca fiind una dintre cele mai mari piete din sud-estul Europei, Kato Plateia este inconjurata de spatii verzi, flori superbe si un pavilion dedicat Filarmonicii din Insula Corfu.

Acestea sunt doar cateva din obiectivele turistice din Corfu, care fac ca aceasta insula sa fie vazuta si mai departe de apa turcoaz si plajele superbe, care sunt principalele puncte forte ale destinatiei. Corfu este o destinatie superba, pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele; in concluzie, nu ezitati sa vizitati Corfu, veti ramane placut surprinsi!

Daca v-a captivat articolul si va ganditi ca urmatoarea dvs. vacanta sa fie in Corfu, va recomandam un sejur all inclusive, 7 nopti 8 zile, la Hotel Aquis Sandy Beach 4*.

Alege insula Corfu cu agentia de turism Crazy Travel!

share small Corfu, cea mai frumoasa insula din Grecia