Fascinantul si luxosul Dubai

Emiratele Arabe Unite sunt alcatuite din sapte emirate, unul dintre ele fiind Dubai. Este cel mai modern emirat si este considerat un oras stat independent. Pentru oamenii din intreaga lume, este bine cunoscut drept unul dintre centrele mondiale de afaceri si distractie. Dubai este un oras al superlativelor: cel mai rapid, cel mai mare, cel mai inalt, cel mai intins, cel mai intens. Toate obiectivele turistice ale orasului sunt impartite in “Vechiul Dubai“ si “Modernul Dubai“, iar diferenta intre ce este vechi si ce este nou in oras este uriasa.

Dubai 1 Fascinantul si luxosul Dubai

Stralucitor, fermecator, in top si, pe alocuri, usor prea mediatizat, Dubaiul atrage cu siguranta atentia. La prima vedere, tot ce s-a contruit acolo este dincolo de imaginatia unui simplu muritor. Fiecare turist in parte este tratat ca si cand ar fi un VIP, iar feedback-ul este pe masura – turistul cheltuie ca un VIP. Vorbim in cele ce urmeaza despre un oras care a dat alt inteles termenului de fermecator, un oras care trebuie neaparat sa fie considerat de oricine drept un adevarat diamant al Orientului Mijlociu.

Fantasticele mall-uri, hotelurile spectaculoase, imbietoarele terenuri de golf si plajele divine – toate fac din Dubai una dintre cele mai incantatoare si mai dorite destinatii de vacanta. Aici nimic nu este ca in alta parte. Curiozitatea iti este starnita la orice pas si acest lucru a contribuit la faima Dubaiul. Care este mai ales rezultatul unei excelente campanii de marketing si PR pornite de la puterea petrolului din aceasta zona. Liderul, seicul Mohamad, este un om care pur si simplu nu poate spune “nu” si care a bagat enorm de multi bani in dezvoltarea tarii, transformand un oras de pescari in ceea ce este astazi Dubaiul – o metropola atractiva si accesibila.

Dubai 2 Fascinantul si luxosul Dubai

Dincolo de stralucirea cladirilor, de aparent viata scumpa de aici si de clima desertica, Dubaiul ofera turistilor experiente unice tot timpul anului. In vacanta ta in Dubai te poti plimba prin mall-uri ore intregi sau poti vizita obiectivele turistice ale Dubaiului, care sunt pur si simplu de vis! Iata cateva dintre cele mai de seama atractii turistice din Dubai:

  • Burj Khalifa
  • Fantanile dansatoare de la Dubai Mall
  • Mallul Madinat
  • Bazarul
  • Palm Jumeirah
  • Cartierul Al-Bastakyia
share small Fascinantul si luxosul Dubai