Los Angeles, orasul Oscarurilor

Los Angeles este recunoscut ca fiind capitala internationala a distractiei sau a “entertainment-ului”, cum il numesc americanii. Dar Los Angeles va poate oferi mai mult decat distractie. Acest oras este ca un Mecca al pasionatilor de cultura si cunoastere, avand peste 300 de muzee. De asemenea, Los Angeles este recunoscut si ca un oras al modei. Conform unor studii facute, exista mai mult de 134.000 de joburi in industria modei, intracand pana si New York-ul in aceasta privinta. Tocmai de aceeas, este privit ca un loc unde tinerele talente din lumea modei incearca sa acceada.

West Los Angeles 300x200 Los Angeles, orasul Oscarurilor

Dupa New York, Los Angeles este al doilea cel mai mare oras din SUA. Acesta se intinde de-a lungul coastei Pacificului din sudul Californiei si detine 122 km de linie costala, de la Malibu pana la Long Beach, in timp ce partea din interiorul continentului se intinde pe un teren vast, incercuit de Muntii Santa Monica si San Gabriel. Orasul este un mozaic de zone, fiecare cu specificul sau cultural, iar din punct de vedere istoric, sudul Los Angelesului, predominant Afro-American devine usor-usor latin. Popularizat de filme si de muzica hip hop, acesta adaposteste cea mai bogata comunitate de negri din America, in cartierul Baldwin Hills.

Multi dintre vizitatori vin sa vada uriasul semn Hollywood din Parcul Griffith si vilele vedetelor din Beverly Hills, dar si sa incerce viata de noapte din Sunset Strip, animatia de pe plaja, cultura automobilelor sau doar sa priveasca trecatorii.

800px SleepingBeautyCastle50th 300x225 Los Angeles, orasul Oscarurilor

Una dintre cele mai vizitate locatii din Los Angeles este Disneyland, un loc ce prezinta lumea magica a desenului animat, destinat deopotriva copiilor cat si adultilor. Parcul este Constituit din patru sectoare principale: Adventureland, o jungla in miniatura care il are ca personaj principal pe Indiana Jones, Frontierland ce prezinta mitul Vestului salbatic, Fantasyland destinat personajelor favorite ale lui Walt Disney si Tomorrowland cu obiective ale viitorului.

In Districtul Crenshaw se gasesc faimoasele biserici negre, prima Biserica Episcopala Metodista Africana si Biserica Dumnezeu in Hristos Angeles Vest, iar zona Parcului Leimert este renumita pentru jazz, arta si cultura.

SUA reprezinta o casa buna pentru multe canioane si parcuri nationale de mari dimensiuni. Dar aici nu vei vedea Marele Canion de care auzi foarte des, ci Canionul Runyon, la fel de cunoscut pentru americani, care este intins pe o suprafata de 65 de hectare, localizat la est de Muntii Santa Monica. Deoarece se afla in apropiere de Hollywood, aici veti putea vedea multe case ale vedetelor de cinema.

Runyon Canyon IMG 4351 300x200 Los Angeles, orasul Oscarurilor

Un alt obiectiv turistic pe care nu trebuie sa il ratati este Muzeul J. Paul Getty, unul dintre muzeele de arta din California. Muzeul are doua locatii in Los Angeles, una dintre ele chiar in inima orasului si a doua in cartierul Brentwood. Acest muzeu contine colectii de arta din Evul Mediu pana in prezent, incluzand artefacte specifice indiene din partea de vest a Statelor Unite, dar si obiecte de arta din Grecia si Roma.

In acest oras, ora de varf este practic tot timpul, dar daca doresti sa mergi in centru, incearca sa eviti marea aglomeratie. Daca totusi mergi, opreste-te pe artera turistica, care are foarte multe magazine de suveniruri. Printre aceste magazine, gasesti “Mr. Churro”, unde poti manca niste gogosi umplute cu caramel. Poti lua masa si la unul dintre multele restaurante mexicane din zona sau poti manca un sandvis cu carne de miel la Philippe’s, un restaurant care se afla aici inca din 1908.

Datorita acestor locuri si multe altele, Los Angeles reprezinta una dintre cele mai mari atractii pentru turistii care viziteaza Statele Unite ale Americii.

share small Los Angeles, orasul Oscarurilor