Marsilia, un oras plin de viata

Marsilia este al doilea cel mai mare oras din Franta. Situat in vechea provincie franceza Provence si pe coasta Mediteranei, este cel mai mare port comercial al tarii. Marsilia este un oras surprinzator si plin de viata, fondat acum 2.600 de ani, find cel mai vechi oras din Franta, care combina bogatia patrimoniului sau unic, cu viata culturala vibranta, dand nastere unui mediu inedit.

Marsilia este un oras plin de distractii pentru toate tipurile de turisti, indiferent de varsta, mandrindu-se atat cu un numar mare de cladiri istorice, palate grandioase, biserici, muzee, cat si cu golfurile si plajele sale.Fiordurile acestui oras transforma plimbarea cu barca intr-o activitate inedita. De asemenea, locatia este un loc excelent pentru iubitorii de pasari, scufundari sau pescuit.

marsilia 153 300x150 Marsilia, un oras plin de viata

Bazilica Notre-Dame de la Garde este unul dintre obiectivele turistice majore din Marsilia, care domina intregul port fiind amplasata in cel mai inalt punct al orasului, pe varful unui deal si are o inaltime de peste 150 de metri deasupra nivelulu marii. Designul arhitectural neo-bizantin al bazilicii domina dealul si reprezinta cu siguranta o priveliste incredibila, in timp ce privelistea care iti incanta privirea din varful dealului este spectaculoasa. Vizitarea acesteia iti ofera cea mai buna oportunitate sa observi peisajul urban al Marsiliei, precum si frumosul port sau insulele, mai ales intr-o zi senina.

La doar cateva strazi de Bazilica Notre-Dame de la Garde este situat un alt mare obiectiv turistic – Portul Vieux. Portul vechi este inima Marsiliei, find inconjurat si astazi de forturi defensive, acesta continua sa fie functional. In timpul unei plimbari, privirile va vor fi atrase de sutele de bari si iahturi. In jurul portului, puteti gasi mai multe locuri interesante de vizitat, precum si numeroase hoteluri, restaurante, baruri si alte facilitati. Odata cu apropierea noptii, apa de la suprafata devine o oglinda magina, care reflecta toate luminile si umbrele cladirilor din jur.

Marseille 02a Marsilia, un oras plin de viata

Manastirea Sf. Victor este situata in partea de sud a Portului Vieux si este un alt punct de reper istoric minunat, reprezentand un loc important de pelerinaj pentru crestini. Aceasta biserica dateaza din secolul al V-lea. Biserica a fost fortificata, iar astazi, turistii pot vedea ramasitele unei biserici frumoase si pitoresti,numite dupa Victor din Marsilia, dar si catacombele. Totodata, aici puteti lua parte la un festival de muzica clasica, organizat cu scopuri caritabile, dar de asemenea, va puteti bucura si de o luna de miere romantica, deoarece este una dintre cele mai vechi biserici de aici si sta ca un tribut de eternitate.

5054559606 750 ch teau d if 300x200 Marsilia, un oras plin de viataUn alt loc special si fermecator, in care puteti petrece un moment romantic este fabuloasa cetate Chateau d’If. Aceasta este situata pe o mica insula stancoasa din portul Marsilia. Dupa o mica plimbare cu barca pe apele cristaline, va veti bucura de privelistea celei mai mici insule din Arhipeleagul Frioul, care este dominata de ziduri masive de aparare si trei turnuri. Cetatea a fost mai intai construita ca o constructie defensiva, apoi a fost transformata intr-o inchisoare si, acum, sta maiestuos peste orizontul albastru al portului ca o amintire a acelor timpuri. Cele mai bune momente de relaxare si romantism petrecute aici sunt mai ales la apusul soarelui.

Cea mai inedita si de neuitat atractie pe care o poate oferi aceasta zona sunt Calanques, fenomenele naturale tipice pentru coasta mediteraneana din apropierea orasului. Aceste minuni naturale sunt golfuri de cristal albastre, inconjurate de stanci abrupte. Calcarul si formatiunile dolomitice sunt atractiile preferate ale 50446d9763104 300x187 Marsilia, un oras plin de viatatuturor turistilor care ajung aici, deoarece acestea sunt acoperite de copaci verzi si plantatii care creeaza o ambianta pe care nu o vei uita toata viata.

Dupa ce ati vizitat tot ce se putea si tot ce ati dorit sa vedeti, nu uitati sa treceti si prin Place aux Huiles, care este cea mai mare zona pietonala din oras si reprezinta un centru comercial major. Impanzita de mall-uri, cafenele, restaurante, cluburi si baruri, Place aux Hailes, este un mediu care faciliteaza familiarizarea cu atmosfera locala.

Cele mai bune restaurante din Marsilia se gasesc in zona Quai du Rive Neuve sau in Portul Vieux. Orasul Marsilia este considerat si capitala mancarurilor pascaresti, pasionatii de gastronomie gasind aici nenumarate feluri gatite din peste si nu numai. Unul dintre felurile de mancare specifice acestei zone este “Moules Mariniere”, reprezentat de scoici gatite la abur, gatite impreuna cu ingrediente aromatice si vin. Daca veti incerca acest fel de mancare, nu uitati sa ii spuneti ospatarului sa va aduca si o sticla de Cassis blanc-de-blancs, un vin alb facut in regiunea cu acelasi nume.

share small Marsilia, un oras plin de viata