Montreal, orasul care aduce parfum frantuzesc

Montreal este cel mai mare oras din provincia canadiana Quebec. Se afla pe Insula Montreal, formata la confluenta fluvilu Sfantul Laurentiu si reului Ottawa. Insula imparte fluviul Sfantul Laurentiu intre canalul principal si Riviere des Prairies. Montreal este unic in America de Nord, imbinand modernitatea Lumii Noi cu farmecul romantic al districtelor istorice cu aer european si un stil de viata galic, evident in cafenelele si viata de noapte dinamica a orasului.

montreal 300x149 Montreal, orasul care aduce parfum frantuzesc

Orasul este impartit in doua – Montrealul Vechi si centrul actual, unde contrastele se imbina perfect. Arhitectura neogotica se impleteste perfect cu cladirile moderne din inima orasului. Cel mai interesant lucru pe care turisti il pot face atata timp cat sunt in Montreal este sa faca o plimbare cu caruta pe strazile orasului vechi si sa isi clateasca ochii cu zgarie-norii din centrul nou dar in acelasi timp, pot vizita si numeroasele atractii turistice de care dispune acest oras minunat. Nu este vorba doar de faptul ca acest oras se intinde pe o suprafata ce cuprinde o insula mare , ce poarta acelasi nume, dar si 47 de insule mai mici. Fiind o metropola, Montrealul secondeaza Parisul in ceea ce priveste cele mai mari aglomeratii urbane francofone din lume. Orasul este o splendoare, atat din punct de vedere al atractiilor turistice, cat si datorita faptului ca aici turistii se pot antrena in numeroase activitati, fie ca se decid sa viziteze orasul vara sau iarna.

Una dintre cele mai mari atractii turistice din Montreal este Gradina Botanica cu peste 22.000 de specii de plante in 31 de gradini tematice, include cea mai mare gradina chinezeasca din exteriorul Asiei si o Gradina Japoneza cu salon de ceai si o colectie superba de bonsai. Aceasta este considerata ca una dintre cele mai mari Gradini Botanice din lume.

Biosfera, denumita si Muzeul Mediului, este o structura unica si este un simbol al Expo 67. Aceasta se gaseste pe insula Sainte-Helene, chiar langa centrul orasului si temele celor mai importante expozitii sunt axate pe probleme majore de mediu cum ar fi: apa, aerul, biodiversitatea sau schimbarile majore de climat.

Montreal Biosphere HQ wallpaper 300x200 Montreal, orasul care aduce parfum frantuzesc

Portul vechi din Montreal a fost reabilitat in anul 1992, iar acum este o zona de promenada importanta si un punct de atractie turistica care leaga orasul de fluviul St-Laurent. Portul vechi este acum, un important loc pentru activitati ca si patinaj, role, biciclism, croaziere si activitati nautice si nu in ultimul rand doar po plimbare pe malul fluviului.

Oratoriul St-Joseph a fost fondat in 1904 si in ziua de azi este un important centru cultural si religios. In incinta vom gasi Muzeul de Arta Crestina, care gazduieste exponate religioase inca din anul 1955. In acelasi timp, Basilica Notre-Dame este cea mai veche biserica catolica din Montreal, este renumita pentru ornamentele interioare si pentru vitralii si este una din principalele atractii din orasul vechi. Sub biserica care se vede astazi, se ascunde un muzeu arheologic deosebit.

basiliqueND 23 300x236 Montreal, orasul care aduce parfum frantuzesc

Ultimul loc care iti va atrage atentia este Parcul Mont Royal care, se afla pe muntele ce da si numele orasului si este un loc adecvat pentru copii cat si pentru adulti. In afara faptului ca aici se gasesc numeroase centre sportive, restaurante, baruri si cafenele, parcul este si o adevarata sursa de recreere in mijlocul naturii. Cand veti ajunge acolo, veti observa ca locul este de o frumusete de neegalat si intreaga experienta canadiana va va parea mult mai interesanta de aici.

Pe langa toate aceste atractii minunate care te vor fermeca, strazile acestui oras gazduiesc si cele mai luxoase lanturi de magazine, cat si cele mai vizitate cluburi, puburi, restaurante si cafenele. Asadar, turistii nerabdatori sa experimenteze viata de noapte a Montrealului ar trebui sa faca o vizita strazii Crescent, ce este perpendiculara pe o alta strada foarte faimoasa din Montreal – Strada Sf. Ecaterina.

 

share small Montreal, orasul care aduce parfum frantuzesc