Roma, orasul etern

Roma este capitala Italiei si unul dintre cele mai incarcate de istorie orase ale Europei, este pozitionata in provincia Lazio din Italia. Este cunoscuta si pentru cele sapte coline: Capitoline, Palatine, Viminal, Quirinal, Esquilline, Caelian si Aventine despre care se spune ca au stat la baza cladirii unui oras simbol al Imperiului Roman. Centrul istoric al orasului este recunoscut ca patrimoniu UNESCO,  iar Vaticanul este simbolul credintei, al renasterii in istoria moderna. Muzeele si centrele culturale ale orasului sunt considerate printre cele mai pretioase comori ale lumii si sunt parte a istoriei europene, dar si mondiale. Leagan pentru civilizatia moderna, alaturi de Grecia, Italia este recunoscuta prin Roma ca parte a culturii universale. Interesant la acest oras nu este doar aspectul cultural pe care-l poarta, ci si partea moderna si plina de stralucire a unei lumi dominate de regulile fashion-ului. Moda este la ea acasa in Roma. Magazinele si spatiile de creatie fac din oras, alaturi de Paris un centru simbol pentru ceea ce inseamna tendinte in moda.

Roma 2 Roma, orasul etern

Orasul etern cum mai este denumita Roma, ascunde importante obiective turistice precum:

 • Colosseumul – simbol al orasului si al puterii Imperiului Roman
 • Basilica San Pietro – centrul crestinismului
 • Fontana di Trevi – cea mai celebra fantana din Roma
 • Forumul Roman – centrul vietii politice din Imperiul Roman
 • Pantheonul – simbol al maretiei Imperiului Roman
 • Piazza di Spagna
 • Columna lui Traian - un obiectiv turistic care ascunde o legenda uimitoare
 • Vaticanul – centrul spiritual a milioane de credinciosi romano-catolici
 • Parcul Villa Borghese
 • Castelul Sant’Angelo - o cladire impunatoare de pe malul drept al Tibrului cu o istorie fascinanta
 • Basilica San Giovanni in Laterano – catedrala unde Papa oficiaza slujbele in calitatea sa de Episcop al Romei

Acestea sunt doar cateva din frumoasele atractii turistice ale Romei, oras in care minunile arhitectonice si cultura sunt la mare pret.

Roma 3 Roma, orasul etern

Pentru cei care iubesc shoppingul, Roma are de oferit o multime de zone cu magazine, incepand cu cele care inconjoara centrul vechi, pana la centrele comerciale recunoscute pentru varietatea produselor. Printre acestea amintim Euroma 2, Porta di Roma, Cinecittà Due si Castel Romano Outlet. Ramane insa cea mai importanta zona, cea cunoscuta sub numele de Via del Corso, care cuprinde zeci de stradute care se intrepatrund ca intr-un labirint si toata zona centrului vechi, la care se adauga Via Nazionale.

Capitala Italiei este o destinatie de vacanta pentru toate buzunarele. Ofertele de cazare sunt foarte variate, de la hoteluri de lux si pana la hoteluri pentru cei cu buget redus. In concluzie, Roma nu este un simplu oras-capitala, ci este un oras plin de farmec care trebuie vizitat neaparat ! Se spune ca atunci cand vizitati Roma, o mica parte din oras ramane in sufletul fiecaruia, pentru ca Roma este un oras cu adevarat etern si frumos.

share small Roma, orasul etern