Tenerife, un paradis exotic

Tenerife este cea mai mare insula din arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic, apartinand Spaniei.Insula are o lungime de 80 km, o latime de 50 km si o suprafata de 2.034,38 km².

Din punct de vedere administrativ, Insulele Canare apartin de Spania, iar geografic de Africa . Insula Fuerteventura este cea care se afla cel mai aproape de Africa, la circa 100 km, in timp ce Tenerife se gaseste la aprox. 300 km.

Tot din punct de vedere administrativ, Insulele Canare sunt impartite in doua provincii spaniole: Provincia Santa Cruz de Tenerife de care apartin Tenerife, La Gomera, El Hierro si La Palma, si Provincia Las Palmas de Gran Canaria de care apartin Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria.

In ciuda faptului ca toate insulele sunt de origine vulcanica sunt foarte diferite una fata de cealalta, de exemplu pe insula Tenerife domina muntii inalti, iar pe insula Lanzarote domina muntii mai putin stancosi si mai putin inalti.

Cel mai inalt punct de pe insulele Canare, care de fapt este si cel mai inalt punct din Spania, este Pico del Teide de 3718 metri. Varful muntelui este acoperit de zapada timp de mai multe saptamani in timpul “iernii” in timp ce pe plajele de pe partea sudica turistii se bucura de temperaturi de 25 – 28 grade C .

Tenerife 2 Tenerife, un paradis exotic

Insula Lanzarote este cea mai secetoasa, Gran Canaria cea mai urbanizata, La Palma cea mai verde, El Hiero cea mai izolata, iar cea mai bogata in frumuseti naturale este La Gomera.

Temperatura apei Oceanului Atlantic, nu este chiar calda, dar intotdeauna este intre 20-23 grade C.

Populatia totala a insulelor este in jur de 1.5 milioane, din care o treime traieste pe insula Gran Canaria. Bastinasii de pe insule sunt prietenosi in general, dar in locurile unde s-a dezvoltat turismul ei au devenit mai atenti si mai suspiciosi cu strainii. Veniturile principale provin din turism, agricultura si comert. Se cultiva in cantitati insemnate: banane, rosii, tutun etc. Este foarte cunoscuta si cultura de vinuri din Tenerife .

Locuitorii insulelor adora sarbatorile locale care tin de obicei minimum trei zile. Majoritatea festivitatilor sunt legate de religie si in acest timp de la mic la mare se imbraca in costumele locale traditionale si se servesc mancaruri traditionale.

Cea mai vestita sarbatoare este Carnavalul, la care participa atat localnici cit si turisti veniti special pentru aceasta ocazie, care tine din februarie pana in martie chiar o luna de zile, cu fel de fel de programe artistice, iar noaptea sunt organizate petreceri pe strada in costume de carnaval. Petrecerile de noapte incep oricum dupa ora 00.00 si sunt mai aglomerate la sfarsituri de saptamana.

Pentru un sejur all inclusive pe cinste in Tenerife, alege agentia de turism Crazy Travel. Vei avea o vacanta asa cum meriti!

share small Tenerife, un paradis exotic