Un american la Londra

Un turist american viziteaza Londra, cand de-odata simte nevoia sa urineze. Cauta, cauta si nu gaseste nici o toaleta. Neavand incotro intra intr-o straduta, se apropie de un colt mai intunecat langa un zid mai inalt. Insa inainte de-a incepe treaba simte o bataie usoara pe umar. Se intoarce si langa el se afla un politist tipic englez.

Scuza-ma domnule – spune politistul – interzis a urina in locuri publice. Americanul se scuza, ii spune ca nu are incotro, ca nu se poate abtine si nu gaseste WC. Te voi ajuta – zice politistul – vino dupa mine. Il conduce pe turist spre o portita in zid si-i arata drumul in interior. Turistul intra si ochii aproape ca-i ies din orbite. Se afla intr-o superba gradina, intretinuta, plina de aranjamente cu iarba, flori, tufe si copaci. Politistul ii indica unul din copaci si-i spune: nici o problema, poti sa urinezi aici.

Americanul se conformeaza, respira usurat si-l intreaba pe politist: “Spune, asta-i ceea ce se cheama amabilitatea engleza?” .Nu – raspunde politistul – noi numim asta ambasada franceza

share small Un american la Londra