Zakynthos, floarea levantului

Zakynthos este cea mai sudica insula si a treia ca marime dintre Insulele Ionice – in largul coastei de sud a Greciei, situata la o scurta distanta de varful nord-vestic al peninsulei Peloponez. Insula Zakynthos este cunoscuta si ca Zante sau “Floarea Levantului”, iar turistii greci vin in Zante inca inainte ca aceasta destinatie sa fie apreciata de turistii internationali.

Geografia insulei Zakynthos contine de la munti in nord pana la dealuri line si campii in sud. Primavara vaile capata o culoare verde intens si sunt pline de flori salbatice. Stancile de pe coasta, kilometrii de plaje si statiunile ofera o larga varietate de sporturi acvatice, taverne si discoteci. Majoritatea plajelor si statiunilor de pe insula Zakynthos sunt situate pe coastele de sud si est, iar nordul si vestul insulei este format din stanci abrupte ce se “arunca” in mare.

Zakynthos 1 Zakynthos, floarea levantului

Cele mai importante asezari pe insula Zakynthos sunt capitala Zakynthos sau Zante, situata pe coasta de est, Agios Nikolaos – al doilea port ca importanta pentru insula, Alykes si Alykanas – statiuni gemene, preferate de familii cu copii, Argasi in peninsula Vassilikos, Kalamaki, o statiune aglomerata situata la est de Laganas, Keri – plaja de pietris si zona costala Limniou Keri, plus satul montan Keri, Laganas este principala destinatie pentru petreceri de pe insula Zakynthos, Tsilivi – statiunea orientata catre turismul de familii si satul linistitVasillikos.

Una dintre minunile naturii aflate pe insula Zakynthos sunt broastele testoase Caretta. Aceste creaturi pasnice se afla de mult timp in pericol in apele Mediteranei si au ales Zakynthos ca zona cea mai importanta in care isi depune ouale, zona in care conservarea speciei este luata foarte in serios.

Zakynthos 2 Zakynthos, floarea levantului

Argassi este cea mai importanta plaja statiune de pe insula Zakynthos. Se afla la doar 5 km de capitala insulei – orasul Zakynthos,  unde se gasesc locuri istorice interesante. Tsilivi este o alta plaja statiune aflata la doar 5 km distanta. Principalul punct de atractie de pe insula Zakynthos este fortareata venetiana, situata pe locul in care sursele scrise situeaza zidul vechii acropole (Psophidas). Cutremurele puternice care au lovit insula Zakynthos in mod repetat au distrus atat de des fortificatiile incat au trebuit sa fie reconstruite de mai multe ori.

Insula Zakynthos este adorata de turisti in special datorita plajelor superbe care si-au pastrat frumusetea naturala. Multe dintre plajele din sudul insulei sunt si loc de cuibarit pentru broastele testoase Caretta caretta. Pentru a le vedea puteti face excursii cu barca, cel mai popular loc de plecare fiind plaja Laganas. Cea mai faimoasa plaja de pe insula Zakynthos este Navagio sau Golful Contrabandistilor.

Zakynthos 3 Zakynthos, floarea levantului

Plajele Tsilivi, Argassi si Alykanas sunt minunate daca doriti sa practicati sporturi nautice, facilitatile de aici fiind foarte variate. Scufundarile de suprafata si de adancime sunt populare in toata insula, si in special in largul plajei Agios Nikolaos. La Keri Lake se afla o scoala de scufundari si totodata de aici puteti vizita faimoasele Grote albastre.

Pentru cei care prefera locurile mai ferite de aglomeratiile turistice, recomandam plajele Amoudi, Dafni si Makris Gialos. La Xigia apele marii au un continut ridicat de sulf, fiind excelente pentru relaxare si ameliorarea starilor de oboseala. Locuri unice, cu natuira primordiala sunt Limnionas si Porto Roxa.

Rezerva-ti chiar acum sejurul in Zakynthos pentru vara lui 2014!

share small Zakynthos, floarea levantului